Line Nyborg | Sensual flow: Self-discovery through writing
skrivekurs, manuskonsulent, forfatter, skjønnlitteratur, kvinnelitteratur, tekstflyt, Line Nyborg
318
post-template-default,single,single-post,postid-318,single-format-gallery,edgt-cpt-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,homa-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Sensual flow: Self-discovery through writing

Workshop 4.-7. april

Hva er sensualitet? Hvem er jeg? På dette kurset 4.-7. april kombinerer Savini Aspholt og jeg noe av det vi liker aller best – skriving og self-inquiry. Lær hvordan du kan bruke skriving som et verktøy for å forstå, oppdage og utvikle deg selv.

Kurset blir holdt i vakre omgivelser på fjellet i Hedalen i Sør-Valdres, mens bjørkeløvet springer ut. Du kan bo i koselige hytter på stedet. Det vil bli skriveøvelser, delinger, enkle meditasjoner, naturopplevelse og hjemmelaget mat. Du kan skrive på norsk, engelsk eller det språket du lærte som barn.

Skriving som selvutforskning

Skriving har for meg alltid vært knyttet til å bli stadig mer kjent med meg selv. Gjennom å skrive forstår jeg meg selv og andre bedre. Gjennom å få ting ned på papiret får jeg en avstand til alt som skjer, og ser det klarere. Selv om jeg skriver historier som har en oppdiktet form, vil det likevel være sider av meg selv jeg utforsker, for hvor skulle jeg ellers ta det fra, om ikke meg selv om min erfaring? Jeg vil alltid skrive om det som brenner for meg, som jeg trenger å forstå, som vil ha min oppmerksomhet.

Når vi skriver kan vi se nærmere på sider av oss selv, hendelser, følelser og tanker som vi ikke forstår, eller er nysgjerrig på. Og bare gjennom å skrive om det vil forståelsen utvide seg, pennen vil hente fram noe fra dypet som vi kanskje ikke engang visste om.

Denne skrivingen gjør vi ikke for å skape et dikt eller en roman eller en tekst som kan utgis,  som andre skal lese. Men likevel kan det hende at det dukker opp noe som kan brukes til det, som får en form som kan passe inn i et skriveprosjekt. Ofte dukker de spennende teksten opp nettopp når vi tør å gå dypere inn I oss selv og våre egne erfaringer.

Hva er sensualitet

På dette kurset har vi sensualitet som tema for selvutforskningen. Hva er sensualitet for meg? Hvordan er det for meg å uttrykke sensualitet? Hva slags opplevelser har formet min sensualitet på godt og vondt? Vi skal gjennom skrivingen og enkle meditasjoner åpne sansene for her og nå, i oss og rundt oss.

Self inquiry: Å se innover

Self inquiry har ikke noe godt norsk ord, men det kan best oversettes med selv-utforskning. Vi retter oppmerksomheten og nysgjerrigheten vår innover i oss selv, og stiller oss selv enkle spørsmål. Det mest kjente spørsmålet  er “hvem er jeg”, eller “Hva er her nå?” Ved å gjenta dette spørsmålet og meditere over det, kan vi komme forbi lagene av hva vi tror vi er og nærmere en opplevelse av den vi virkelig er.

Les mer på http://dharmamountain.com/d…/self-discovery-through-writing/