Line Nyborg | Selvoppdagelse – skriveretreat 24.-26. april 2023 på Dharma Mountain i Hedalen
skrivekurs, manuskonsulent, forfatter, skjønnlitteratur, kvinnelitteratur, tekstflyt, Line Nyborg
318
post-template-default,single,single-post,postid-318,single-format-gallery,edgt-cpt-2.1,mikado-core-2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,homa-ver-3.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

Selvoppdagelse – skriveretreat 24.-26. april 2023 på Dharma Mountain i Hedalen

 

Skriv for å oppdage deg selv

Dette er en retreat hvor vi bruker skriving som en døråpner inn til oss selv. Vi vil kombinere skriveøvelser med meditasjon og øvelser for å frigjøre kreativitet gjennom kroppen. Du vil lære både igangsettende og fordypende skriveteknikker. Vi vil erfare hvordan vi kan slippe blokkeringer, selvkritikk og forventninger, så vi kan åpne opp for den selvoppdagelsen som skjer av seg selv, og skriving som skjer uten regler og begrensninger.

Kurset passer for deg som ønsker å bruke skrivingen som en måte å gå dypere i deg selv på – som et verktøy for å oppdage, utforske og integrere ulike sider av deg selv. Men det kan også gi mye til deg som har skriving som fag. Når du skriver fra et ærlig sted i deg selv, vil det også lettere røre andre. Og kanskje vil du få hjelp til å forløse noe, og tørre å skrive annerledes og bryte et mønster du har kommet inn i.

Kurset vil bli holdt på norsk, med mulighet for oversettelse til engelsk. Du kan skrive og dele på ditt eget språk. Vi bor i koselige hytter på retreatsenteret Dharma Mountain i Hedalen i Sør-Valdres. Den rolige atmosfæren og naturen rundt Dharma Mountain støtter oss i å bli mer tilstede og å komme i kontakt med det som skjer naturlig. Vi vil nyte hjemmelaget vegetarisk mat. Det blir også muligheter til å få massasje eller andre behandlinger, før kurset begynner og i pauser. Kurset starter mandag kl 15 med velkomstgruppe. Den avsluttes onsdag kl 14:00. Velkommen!


Se for deg at du er dypt forelsket, eller at du blir kjent med en ny venn som du virkelig setter pris på. Du har ikke noe ønske om å forbedre den andre. Du har bare lyst til å bli dypere kjent, med alle sider. Du vil bare utforske, spørre, lytte. Du er nysgjerrig.

Hva skjer hvis du møter deg selv på denne måten?

Denne helga vil gruppelederne dele noe de begge elsker; selvoppdagelse og skriving. Gjennom å skrive, kan vi utforske og bli kjent med oss selv på nye og overraskende måter. Å være venn med seg selv, kan bli den dypeste kjærlighetsaffæren i livet.


Pris & påmelding

Meld deg på ved å fylle inn skjema her: Påmelding

Mandag 24. april – onsdag 26. april:

3.830,-  for program, måltider og delt rom eller hems, i delt hytte
4.350,-  for program, måltider og enkeltrom i delt hytte (med 1-2 andre)

Sett med håndklær/sengesett kan leies for 200,- eller du kan ta med eget.


Kurset vil bli holdt sammen med Savini Aspholt. 


Savini
 holder grupper i meditasjon og self-inquiry i Norge og Brasil, i tillegg til å gi individuelle sesjoner.Hun er også skribent og fotograf. Savini og Leena har holdt flere kurs sammen på Dharma Mountain og noen ganger lurer man på hvem som er hvem.


Skriving som selvutforskning

Skriving har for meg alltid vært knyttet til å bli stadig mer kjent med meg selv. Gjennom å skrive forstår jeg meg selv og andre bedre. Gjennom å få ting ned på papiret får jeg en avstand til alt som skjer, og ser det klarere. Selv om jeg skriver historier som har en oppdiktet form, vil det likevel være sider av meg selv jeg utforsker, for hvor skulle jeg ellers ta det fra, om ikke meg selv om min erfaring? Jeg vil alltid skrive om det som brenner for meg, som jeg trenger å forstå, som vil ha min oppmerksomhet.

Når vi skriver kan vi se nærmere på sider av oss selv, hendelser, følelser og tanker som vi ikke forstår, eller er nysgjerrig på. Og bare gjennom å skrive om det vil forståelsen utvide seg, pennen vil hente fram noe fra dypet som vi kanskje ikke engang visste om.

Denne skrivingen gjør vi ikke for å skape et dikt eller en roman eller en tekst som kan utgis,  som andre skal lese. Men likevel kan det hende at det dukker opp noe som kan brukes til det, som får en form som kan passe inn i et skriveprosjekt. Ofte dukker de spennende teksten opp nettopp når vi tør å gå dypere inn I oss selv og våre egne erfaringer.

 

Self inquiry: Å se innover

Self inquiry har ikke noe godt norsk ord, men det kan best oversettes med selv-utforskning. Vi retter oppmerksomheten og nysgjerrigheten vår innover i oss selv, og stiller oss selv enkle spørsmål. Det mest kjente spørsmålet  er “hvem er jeg”, eller “Hva er her nå?” Ved å gjenta dette spørsmålet og meditere over det, kan vi komme forbi lagene av hva vi tror vi er og nærmere en opplevelse av den vi virkelig er.