Line Nyborg | bøker
skrivekurs, manuskonsulent, forfatter, skjønnlitteratur, kvinnelitteratur, tekstflyt, Line Nyborg
14
page-template-default,page,page-id-14,edgt-cpt-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,homa-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Bare mamma som er gud

Cappelen Damm 2010

 

I 2010 kom Line Nyborg med sin debutroman “Bare mamma som er gud”.

 

“Det har blitt en personlig, tett, var og skarpskåret jeg-roman.(…) Språklig og kompositorisk fungerer romanen svært godt. Jeg har tro på denne debutanten.” skrev Finn Stenstad i Tønsbergs Blad om romanen.

 

I Aftenposten skrev Terje Stemland i sin anmeldelse: “Forfatterens innlevelse i barnesinnet, barnets følsomhet og “ulogiske” tankesprang, er imponerende sett og uttrykt. Alt er skuet med Elins øyne, og den impresjonistiske jeg-fortellingen med dirrende billedbruk formelig drar leseren med seg.”

 

“Elegant og fint gjort” skrev Maria Djuve i Dagbladet, mens Rannveig Mindresunde i Bokavisen konkuderte med at “Det er bare én ting å si om denne boka, og det er at den må leses. Jeg håper forfatteren skriver mer i fremtiden, for hun har en helt egen stemme.”

Du vet ikke hvem jeg er

Cappelen Damm 2012

 

I 2012 kom den frittstående oppfølgeren “Du vet ikke hvem jeg er”, som følger hovedpersonen Elin inn i hennes voksne liv, og til Oslo.

 

Finn Stenstad skriver i sin anmeldelse av andreboka: “Det som g jør romanen leseverdig og god, er den impresjonistiske jeg-tonen som Line Nyborg har funnet. Den inngir etter min vurdering betydelig troverdighet.(…) Med denne romanen befester Line Nyborg seg som forfatter. Hun har en stemme vi g jerne hører mer fra.”

 

I Klassekampens anmeldelse skriver Ingvild Bræin: “Sterkt og godt om rotløshet og tilhørighet (…) Line Nyborg skriver et korthogd språk som flyter godt. Leseren blir mer og mer kjent med Elin, og det er en sterk opplevelse”.

 

Line Nyborg ble i 2013 tildelt Havmannsprisen for boka “Du vet ikke hvem jeg er”.

For deg, for deg alene

Cappelen Damm 2015

 

Finn Stenstad sier om den nye boka: “Språklig lykkes forfatteren med å formidle hovedpersonens liv med inderlighet og ekthet uten at skildringen tipper over i føleri og overflatisk patos. (…) Line Nyborg har skapt en triologi som trekker tankene mot klassiske kvinneskildringer i norsk litteratur”.

 

Sigmund Jensen i Stavanger Aftenblad gir boka terningkast fem og sier: “et psykologisk dyptpløyende, stilistisk konsekvent og høyst leseverdig kvinneportrett”.

Boka kan bestilles her.

 

Les aktuelt intervju her.

Det andre barnet

Cappelen Damm 2017

 

Odd Suréns anmeldelse i Dag og Tid er både grundig og interessant, og han skriver: “Det andre barnet er ein god roman som det må ha vore vondt å skriva, for Line Nyborg er konsekvent og kompromisslaus, og går ikkje utanom det vanskelege. Boka har dessutan mange bipersonar som ho får fullt liv i med eit par setningar, det er godt gjort og vitnar om eit uvanleg talent.. “

 

I TARA skrev Anne Schäffer, “Line Nyborg har igjen skrevet et godt kvinneportrett og fortsetter å gi stemme til de stemmeløse”.

 

Sigmund Jensen i Stavanger Aftenblad har lest og anmeldt alle romanene mine, og derfor setter jeg ekstra pris på hans mening. “En ny god og kompromissløs skildring av familielivets skyggesider.“ er hans mening om denne.